Biesmans Group genomineerd voor Innovatie Award 2023

30/1/2024
Biesmans Group genomineerd voor Innovatie Award 2023

Het innovatiebeleid van het Genkse bedrijfsleven staat op punt. Dat bewijst de drievoudige Genkse nominatie voor de innovatie-award 2023 van Voka Limburg. Samen met Orbix en Soltech, streed Biesmans Group (toen nog onder de benaming Tectum Group) mee voor de overwinning. Een hele eer en vooral een mooie erkenning voor het innovatie-afdeling van onze groep. Helaas grepen we dit jaar langs deze award en feliciteren we Orbix van harte met de verdiende winst. In aanloop naar het event vroegen we aan productmanager Lennert Schreurs waarom volgens hem Tectum Group de innovatie-award verdient.

Waarom heeft Tectum Group deze nominatie volgens jou verdiend?

Omdat Tectum Group pionier is op het vlak van innoveren in de dakensector. Onze oplossingen vandaag zorgen voor een positieve impact in de toekomst.

Hoe belangrijk is duurzaamheid in de ontwikkeling van innovatieve producten?

Als organisatie is het belangrijk om niet alleen economische groei te realiseren. Die groei kan je op twee manieren doen. Enerzijds door ‘grijze groei’ te realiseren. Dat wil eigenlijk zeggen dat naast de economische groei de ecologische voetafdruk ook toeneemt. Of anderzijds ‘groene groei’, dat wil zeggen dat er zowel economische groei is, maar dat ook de ecologische voetafdruk afneemt.

Welke innovatieve producten bracht Tectum Group reeds op de markt?

Tectum Group heeft al enkele innovatieve producten gelanceerd aan de markt. Zo zijn we gestart met de BossCover Rooftile. Dat is een rubber daktegel die gemaakt is van het EPDM-snijresten. Wat op zich al een heel mooi initiatief is, alleen spreekt we hier nog over recyclage, waar de milieu-impact nog net iets hoger is. Daarom de we bij onze volgende ontwikkeling echt de focus hebben gelegd op hergebruik van materialen en daar is het BossCover Circular System uit voortgevloeid. Dat systeem zorgt er echt voor dat de materialen op het einde van de levensuur kunnen worden hergebruikt, waardoor de milieu-impact ook laag blijft.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte!

De nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd. Geen spam. Je kan uitschrijven op elk gewenst moment.